Nattruset kommer tillbaka

Nattruset 2017 blev en succé. Så tufft att vi trodde ni blev avskräckta … men ni var många som önskade en fortsättning och vi lyssnade. Nästa år kör vi loppet igen. Lerigt. Mörkt. Och härligt. Nattruset är en del av Tjurruset och går av stapeln samma dag, men efter mörkrets inbrott.

Tid: Lördag den 6 oktober klockan 19.30
Plats: Lika hemlig som Tjurrusetbanan (det enda vi kan säga är att vi är i Storstockholm)

DET HÄR ÄR NATTRUSET

Tänk dig mörkret. Och elden som lyser upp din väg genom leran, träsken och djupaste skogen. Känn hettan, spänningen och en mjölksyra svart som natten. Nattrusets bana är 5 kilometer lång och går på delar av Tjurrusets bana som är riktigt tuff i dagsljus. När mörkret faller måste du använda alla dina sinnen. Synen skärps i mörkret när du följer reflexerna i pannlampans sken. Hörseln uppmärksammar dig på de andras steg, andetag och annat som händer i skogen, känseln får verkligen sitt bland snår, kärr och slippriga, leriga stigar. Du känner doften av skogen och gyttjan. Och du kommer garanterat få smaka både på lera och mjölksyra. Välkommen till årets mest spännande lopp.

 

 

STARTGRUPPER

Distansen är 5 kilometer för både män och kvinnor. Starterna sker i mixade startgrupper och du behöver inte föranmäla dig till någon startgrupp utan väljer på plats. Tänk på att du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris nedan för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2018.

ALLA DELTAGARE FÅR EN PANNLAMPA FRÅN ENERGIZER

Vi vet att du behöver en pannlampa när du springer Nattruset. Därför får alla som startar en bra pannlampa från Nattrusets samarbetspartner, Energizer.
Du får en kraftfull LED pannlampa. Bekväm, regnsäker och extremt hållbar har du stor användning för den under loppet, men även i framtida situationer när mörkret smyger sig på och du behöver båda händerna fria till annat.