Se filmer från årets tuffaste prövningar

Tjurruset låter dig mäta dina krafter mot naturen. Det finns utmaningar som är längre och det finns de som har konstlade eller konstruerade hinder, men det finns ingen utmaning som är råare och skitigare än Tjurruset.
Mjölksyran pumpar, vätan gör dina muskler stela, och leran står dig redan upp till halsen. Gör dig redo, koppla på pannbenet och var beredd på djupet. Vi presenterar årets första prövning.
Skotapparträsket! >>

Vi stämplar Tjurruset 2017 med lergaranti!

Vi vet att det du gillar allra mest är massor med lera - eller hur!? Därför ser vi till att årets bana kommer göra dig skitig som få, trött så in i bängen och lycklig till tusen. Så där riktigt, galet lerlycklig.
Se vad vi menar med lergaranti! >>

Anmäl dig till Nattruset - årets mörkaste nyhet

Tänk dig mörkret. Och elden som lyser upp din väg genom leran, träsken och djupaste skogen. Känn hettan, spänningen och en mjölksyra svart som natten. Missa inte premiären av Nattruset. Loppet är 5 kilometer och går på Tjurrusets bana lördagen den 30 september när mörkret har sänkt sig över skogen. Max 1 500 deltagare så anmäl dig redan idag
Läs mer här >>

Tack ni leriga kämpar!

Ett stort tack för i år. Vilka deltagare. Vilka funktionärer. Ni är grymma. Totalt dessa dagar har vi haft nästan 9000 deltagare ute på banan (lördag 4800 och söndag 4155). Vi har haft två fantastiska dagar med sol och värme. Liiiite dåligt med lera på grund av vackert sensommarväder - vi får hoppas på mer regn nästa år. Men mjölksyra bjöd vi på i överflöd.

Kolla in resultaten i Tjurruset och Kalvruset

Är du nyfiken på din tid - eller kanske kompisens. Eller undrar du vem som var snabbaste tjejen eller killen i mål. Gå in och kolla i våra resultatlistor.
Söndagens resultat >>
Lördagens resultat >>

Grymt jobbat Erik, Victor och alla andra killar

Först i mål av killarna i söndagens Tjurruset var Erik Ivarsson Sandberg, IFK Lidingö SOK, på tiden 49:18. På andra plats kom Victor Hallquist, Åsarna IK, 51:03 och trea blev Robin Pino, Uppsala, 53:01. Men självklart ett lika stort grattis till alla killar som har tagit sig i mål i årets tuffa Tjurruset.
Till alla resultat >>

Grattis Stina, Amanda och alla andra tjejer

Stort grattis till Stina Bladin, Lynx Multisport Team, som var först i mål på tiden 1:05:02. På andra plats kom Amanda Nilsson, Hammarby IF, på 1:05:59 och trea blev Lena Karlsson Holmer, IFK Moras OK, 1:06:58. Men självklart ett stort grattis till alla andra tjejer också.
Till resultatlistan >>

Stort grattis till alla Kalvar

Bra kämpat alla grymma kids som kutat, slitit i backen och skitat ner sig under Kalvruset. Är du nyfiken på din eller kompisarnas tid, kika i vår resultatlista.
Till resultatlistan >>

Bilderna från lördagens Tjurruset

Vår fotograf Ryno Quantz var ute på banan och plåtade. Tuffaste backen, leran, vattnet och kärret. Kolla in bilderna.
Lördagens bilder >>