Utmanas av Tjurrusets alla prövningar


Tjurruset låter dig mäta dina krafter mot naturen. Det finns utmaningar som är längre och det finns de som har konstlade eller konstruerade hinder, men det finns ingen utmaning som är råare och skitigare än Tjurruset.

Under årets Tjurrus kommer du att möta ett 20-tal olika prövningar: tuff terräng, branter, stockar, stenar, snårskog. Och lera. Det sägs att eskimåerna har 50 ord för snö. I Tjurruset finns lika många för lera – gyttja, kärr, träsk, sumpmark, myr, sörja, välling, gegga … Naturen är den tuffaste utmaningen.

Att delta i Tjurruset är att gå tillbaka till det ursprungliga – att ta sig an naturens prövningar på det sätt som dina förfäder gjorde. Du slipper bli jagad av vargar, men vi lovar att du kommer att kunna bli precis lika utpumpad i alla fall …

Åkerträsket

Att springa i högt gräs med mycket vatten. Det är tungt. Tungt. Som om skorna vore gjorda av bly ...Djävulsbacken

Kanske det brantaste du varit med om. Glöm allting annat. Här är det bara mördande mjölksyra och ett steg i taget som gäller.Tröstlösa träsket

När du kommer till den här delen av banan finns risk att du behöver vässa ditt pannben lite extra. Här behövs styrka, smidighet, skor med bra grepp - och kanske en hjälpande hand ...Doppet

Isande vatten och hala stenar. Under Tjurruset prövas din vattenvana i säsongens kanske sista simtur. Välkommen till Doppet!
Ängsdiket

Vatten och lera upp till knäna. Botten du lätt sjunker igenom. Ängsdiket må se lätt ut, men det prövar ditt tålamod och din mjölksyratröskel. En prövning där den smarta besegrar den enbart starke.
Sumpmarken

Verklighetens terräng överträffar nästan alltid den konstgjorda. Den ställer krav på dig som inget uppbyggt hinder klarar av. Kvistarna som slår i ansiktet, leran, den ogreppbara vägen fram. Bara naturen själva kan skapa något som Sumpmarken.
Långa diket

Smidighet, kondition och styrka. Långa diket kan suga musten ur dig. Men det är inte läge att stanna upp och pusta ut. På nästa sida diket väntar fortsättningen. Den lär inte vara lättare...
Skotapparträsket

De händer att de flyter upp till ytan. Resterna av de förlorade skorna. De som föll av i kampen mot träsket.


Mjölksyran pumpar, vätan gör dina muskler stela, och leran står dig redan upp till halsen. Gör dig redo, koppla på pannbenet och var beredd på djupet. Nu väntar Skotapparträsket.