Deltagarinformation inför Kalvruset lördagen den 30 september


Information & nummerlapp
Information och nummerlapp får du med posten senast en vecka före evenemanget. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan
Lördagens lopp är fulltecknat och vi tar inte emot någon direktanmälan på plats.

Evenemangsområde och start

Hitta hit
Kalvruset äger rum vid Ugglevikskällan och vi rekommenderar att du åker kollektivt. Bästa sättet är att åka tunnelbanans röda linje till Tekniska Högskolan eller buss 55 till Hållplats Tennisstadion. Ytterligare information finns på sl.se.

NYHET! Selfieväggar
Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram med #tjurruset

NYHET! Bullride
På plats i evenemangsområdet hittar du en mekanisk tjur där du kan testa dina krafter både innan och efter loppet. Utmana en kompis med chans att vinna startplats till nästa års evenemang.

Uppvärmning
Uppvärmning, ledd av instruktörer från Friskis & Svettis, sker gemensamt vid startområdet.

Start
Din nummerlapp anger vilken startgrupp och starttid som gäller för dig. Kom i tid så slipper du stressa.

Kalvruset
Grupp 1: Flickor och pojkar födda 2002-2004 startar kl. 10.00. Startnummer 1 – 450.
Grupp 2: Flickor och pojkar födda 2005-2006 startar kl. 10.10. Startnummer 1001 – 1600
Grupp 3: Flickor och pojkar födda 2007-2008 startar kl. 10.20. Startnummer 1601 – 1950.

Banan

Årets bana är som alltid utmanande och krävande, underlaget är ängsmark, stig, träsk, dammar och diken upp till ca 90%, underlaget är ojämnt och kräver terrängskor för att få bästa grepp och kunna löpa något avslappnat. Banan har många blöta partier, diken, träsk, åker, som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten.

Längs den 3 km långa banan finner du en vätskekontroll med vatten. Vi rekommenderar att alla har långa byxor, T-tröja med lång ärm och handskar.Publik

Vi kommer att ha utmärkta publikplatser och vi rekommenderar publik och besökare att ha gummistövlar, det kommer att vara blött och lerigt i området.

Service

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning
Omklädningstält med begränsade dusch- och avsköljningsmöjligheter finns i evenemangsområdet. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen.

Toaletter finns i på evenemangsområdet vid Ugglevikskällan.

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på ett speciellt område intill värdesaksinlämningen.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på en banan från Chiquita, sportdryck, varm choklad med tilltugg.

Servering
I evenemangsområdet finns servering med försäljning av dryck, bullar, smörgåsar, hamburgare, varm korv m.m. för åskådare och löpare.

Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

Priser
Priser till de tre främsta i varje åldersklass.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

Kontakt

Har du några frågor inför Kalvruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller info@tjurruset.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – och ta det försiktigt!