Deltagarinformation inför Tjurruset söndagen den 1 oktober


Information & nummerlapp
Information och nummerlapp får du med posten senast en vecka före evenemanget. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan
Om du missat att anmäla dig till Tjurruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet den 1 oktober. Observera att vi endast tar betalt med kort eller swish.

Evenemangsområde och start

Hitta hit
Tjurruset äger rum vid Ugglevikskällan och vi rekommenderar att du åker kollektivt. Det bästa sättet är att åka tunnelbanans röda linje till Tekniska Högskolan eller buss 55 till Hållplats Tennisstadion. Ytterligare information finns på sl.se.

NYHET! Selfieväggar
Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram #tjurruset

NYHET! Bullride
På plats i evenemangsområdet hittar du en mekanisk tjur där du kan testa dina krafter både innan och efter loppet. Utmana en kompis med chans att vinna startplats till nästa års evenemang.

Uppvärmning
Uppvärmning, ledd av instruktörer från Friskis & Svettis, sker gemensamt vid startområdet.

Start
Din nummerlapp anger vilken startgrupp och starttid som gäller för dig. Kom i tid så slipper du stressa.

Tjurruset
Herrar Grupp 1-4, start kl 11.00 Startnummer 2001-2500

Damer Grupp 1-4, start kl 11.15 Startnummer 3001-3600

Mixed Grupp 1-3, start kl 11.40 Startnummer 4001-4600
Mixed Grupp 4, start kl 11.50 Startnummer 5001-5500

Banan

Årets bana är som alltid utmanande och krävande, underlaget är ängsmark, stig, träsk, dammar och diken upp till ca 90%, underlaget är ojämnt och kräver terrängskor för att få bästa grepp och kunna löpa något avslappnat. Banan har många blöta partier, diken, träsk, åker, som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten.

Längs den 10 km långa banan finner du två vätskekontroller med vatten. Vi rekommenderar att alla har långa byxor, T-tröja med lång ärm och handskar.Publik

Vi kommer att ha utmärkta publikplatser och vi rekommenderar publik och besökare att ha gummistövlar, det kommer att vara blött och lerigt i området.

Service

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning
Omklädningstält med begränsade dusch- och avsköljningsmöjligheter finns i evenemangsområdet. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen.

Toaletter finns på evenemangsområdet vid Ugglevikskällan.

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på ett speciellt område intill värdesaksinlämningen.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på en banan från Chiquita, sportdryck och varm choklad/kaffe med tilltugg

Servering
I evenemangsområdet finns servering med försäljning av dryck, bullar, smörgåsar, hamburgare, varm korv m.m. för åskådare och löpare.

Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

Priser
Hederspriser till de sex snabbaste i damklassens startgrupp 1 (start kl 11.20), och till de sex snabbaste i herrklassens startgrupp 1 (start kl 11.00).

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

Kontakt

Har du några frågor inför Tjurruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller info@tjurruset.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – och ta det försiktigt!