Deltagarinformation

Tjurruset och Kalvruset i helsingborg
10 november

Nummerlapp

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Du hämtar nummerlappen vid evenemangsområdet, senast 45 minuter innan din start.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Tjurruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet. Observera att vi endast tar kontanter och Swish.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Hitta hit

Tjurruset äger rum vid Väla Motorstadium. Karta.

Selfieväggar

Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram och tagga med #tjurruset.

Start

Vi vill sprida ut de startande så det inte blir trångt vid de olika passagerna, det är upp till var och en att välja rätt grupp. Många vill naturligtvis springa med sin kompis också. Nedan är ett riktvärde, vi vill ha max 75 personer per startgrupp. 

Start Kalvruset

Kl.10:30 – De äldsta kalvarna

Kl.10:35 – De som känner sig mitt emellan

Kl.10:40 – De yngsta kalvarna

Start Tjurruset 5 km

Kl.11:00 – Löpare som springer 5km under 20 minuter

Kl.11:05 – Löpare som springer 5km under 22 minuter

Kl.11:10 – Löpare som springer 5km under 25 minuter

Kl.11:15 – Löpare som springer 5km under 27 minuter

Kl.11:20 – Löpare som springer 5km under 30 minuter

Kl.11:25 – Övriga

Tjurruset 10 km

Kl.11:30 – Löpare som springer 10km under 40 minuter

Kl.11:35 – Löpare som springer 10km under 43 minuter

Kl.11:40 – Löpare som springer 10km under 46 minuter

Kl:11.45 – Löpare som springer 10km under 49 minuter

Kl.11:50 – Löpare som springer 10km under 52 minuter

Kl.11:55 – Löpare som springer 10km under 55 minuter

Kl.12:00 – Övriga

BANAN

Årets bana är utmanande och krävande, underlaget är ängsmark, stig, träsk, dammar och diken upp till ca 90%, underlaget är ojämnt och kräver terrängskor för att få bästa grepp och kunna löpa något avslappnat. Banan har många blöta partier, diken, träsk, åker, som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten.

Längs den 10 km långa banan finner du en vätskekontroll med vatten. Vi rekommenderar att alla har långa byxor, T-tröja med lång ärm och handskar.

Till bankarta 10 km.

SERVICE

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning
Omklädningsrum med begränsade dusch- och avsköljningsmöjligheter finns i evenemangsområdet. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningsrummet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen.

Toaletter finns på evenemangsområdet.
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på ett speciellt område intill värdesaksinlämningen.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på en banan från Chiquita, sportdryck och varm choklad/kaffe med tilltugg

Servering
I evenemangsområdet finns servering med försäljning av dryck, bullar, smörgåsar, hamburgare, varm korv m.m. för åskådare och löpare.

Resultat och videofilmning

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

Priser
Hederspriser till de snabbaste löparna

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

BOENDE

Som deltagare i Tjurruset får du ett extra bra pris när du bokar boende på Scandic Helsingborg:

660 kronor/enkelrum
760 kronor/dubbelrum
960 kronor/trippelrum

Priset gäller med ankomst fredag och avresa senast måndag och är per natt inkl. frukost. Använd bokningskod: BTJU101118. Bokning sker på e-post: [email protected] eller 042-495 20 00 med hänvisning till bokningskoden

KONTAKT

Har du några frågor inför Tjurruset, kontakta gärna oss på [email protected]

Som deltagare får ni även ett erbjudande från magasin Spring, testa 2 nummer för 69:-. Normal pris 79:-/styck. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361006

Lycka till – och ta det försiktigt!

Youtube
Vimeo
Google Maps