Deltagarinformation

Tjurruset och Kalvruset i helsingborg
9 november

Nummerlapp

Nummerlappen skickas hem till alla som är anmälda senast den 22 oktober, den är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. Du som är anmäld efter den 22 oktober får ett digitalt startbevis skickat till din email. Detta visar du upp när du hämtar din nummerlapp på tävlingsområdet. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten på nummerlappen, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Tjurruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet fram till 15 minuter innan start. Observera att vi endast tar kontanter och Swish.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

 

Hitta hit

Tjurruset äger rum vid Väla Motorstadium. Karta.

Selfieväggar

Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram och tagga med #tjurruset.

Start

Vi sprider ut startande så det inte blir trångt vid de olika passagerna, det är upp till vara och en att välja rätt grupp. Många vill naturligtvis springa med sin kompis. Nedan är ett riktvärde, vi vil ha max 75 personer per startgrupp.  . 

Start Kalvruset

Kl.10:30 – De äldsta kalvarna

Kl.10:35 – De som känner sig mitt emellan

Kl.10:40 – De yngsta kalvarna

Start Tjurruset 5 km

Kl.11:00 – Löpare som springer 5km under 20 minuter

Kl.11:05 – Löpare som springer 5km under 23 minuter

Kl.11:10 – Löpare som springer 5km under 25 minuter

Kl.11:15 – Löpare som springer 5km under 27 minuter

Kl.11:20 –  Övriga

Tjurruset 10 km

Kl.11:30 – Löpare som springer 10km under 40 minuter

Kl.11:35 – Löpare som springer 10km under 43 minuter

Kl.11:40 – Löpare som springer 10km under 46 minuter

Kl:11.45 – Löpare som springer 10km under 49 minuter

Kl.11:50 – Löpare som springer 10km under 52 minuter

Kl.11:55 – Övriga

BANAN

Banan är utmanande och krävande, underlaget är ängsmark, stig, träsk, dammar och diken, underlaget är ojämnt och kräver terrängskor för att få bästa grepp. Banan har många blöta partier som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten. Vi rekommenderar att alla har långa byxor och t-tröja med lång ärm. Längs den 10 km långa banan finner du en vätskekontroll med vatten.

SERVICE

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning
Efter målgång finns det avspolningsstation som ska användas. Omklädningsrum få inte beträdas med leriga kläder/skor utan ska användas för att duscha och byta om. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningsrummet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen. Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner, väskor på anvisad plats. Toaletter finns på evenemangsområdet.

Toaletter finns på evenemangsområdet.
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på ett speciellt område intill värdesaksinlämningen.

Målgångsservice
När du går i mål får du din medalj, banan från Chiquita, sportdryck och en grym goodiebag.

Servering
I evenemangsområdet finns servering med försäljning av dryck, bullar, smörgåsar, hamburgare, varm korv m.m. för åskådare och löpare. Serveringen får inte beträdas med leriga kläder.

Resultat och videofilmning

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv.

Priser
Hederspriser till de snabbaste löparna

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

BOENDE

660:- /enkelrum, 760:- /dubbelrum, 960:- /trippelrum, 1160:-/fyrbäddsrum

Priset gäller med ankomst fredag och avresa senast måndag och är per natt inkl. frukost. Bokning sker på e-post: [email protected] eller 042-495 20 00 med hänvisning till bokningskoden: BTJU08119

KONTAKT

Har du några frågor inför Tjurruset, kontakta tävlingsledaren på [email protected]

Som deltagare får ni även ett erbjudande från magasin Spring, testa 2 nummer för 79:-. Normal pris 79:-/styck. BESTÄLL HÄR!

Lycka till – och ta det försiktigt!

Youtube
Vimeo
Google Maps