Deltagarinformation Tjurruset 7 oktober

– Välkommen till årets lerigaste lopp!

Information & nummerlapp

Nummerlappen kommer att skickas ut till dig. Har du anmält dig efter den 18 september får du hämta ut din nummerlapp på evenemangsområdet.
Din nummerlapp till Tjurruset är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till en anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet. Du sätter fast nummerlappen med säkerhetsnålar som du tar med dig själv. Vi ber er vara extra försiktiga så att säkerhetsnålar inte försvinner i gräset då vi vistas i hagmarker för djur.

Direktanmälan

Om du har missat att anmäla dig till Kalvruset eller Tjurruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet den 7 oktober. Observera att vi endast tar direktbetalning med Swish eller kort – ej webbetalning.

HITTA HIT

NORRA DJURGÅRDEN/STORA SKUGGAN
Norra Djurgården, där Tjurruset avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat. Vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen.

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är att åka tunnelbanans röda linje 14 eller Roslagsbanan linje 27–29 till Universitetet eller buss (hållplats Universitetet eller Universitetet norra, ytterligare information finns på sl.se.) Från T-banestationen följer du Tjurrusets hänvisningsskyltar till evenemangsområdet som ligger vid Experimentalfältet, Stora Skuggans väg.

PARKERING
Det finns ingen bilparkering på Tjurruset i år och vi rekommenderar därför att ni undviker att ta bilen till eveneanget, om möjligt. Om ni måste ta bilen, se till att efter bästa förmåga samåka samt parkera på befintliga parkeringsplatser vid Universitetet och på Bergiusvägen som ligger en kort promenad från evenemangsområdet. 

OBS! Rådande parkeringsbestämmelser gäller. Läs skyltningen noga. Det är förbjudet att parkera på gräsytor utanför parkeringsplatserna. Tänk på att vara ute i god tid, annars finns det risk att du kommer att sitta i bilkö istället för att springa.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

UPPVÄRMNING
Uppvärmningen leds av instruktörer från Nordic Military Training som du också kan träffa under dagen i deras tält på evenemangsområdet. Uppvärmningen sker precis vid startfållan och tiderna ser du nedan under starttider.

START

Din nummerlapp anger vilken starttid som gäller för dig. Kom i tid så slipper du stressa. Alla startgrupper är mixade, män och kvinnor springer tillsammans.

Start 5 km
Gemensam uppvärmning kl. 10.50.
Grupp 1&2, start kl. 11.00, Startnummer 1001-1900 Grupp 3, start kl. 11:10, Startnummer 2001-2900 Grupp 4, start kl. 11.20, Startnummer 3001-3900

Start 10 km
Första gemensamma uppvärmningen kl 11.45.
Grupp 1-2, start 11.50 Startnummer 4001-4900
Grupp 3-4, start kl 12.00 Startnummer 5001-5900
Grupp 5, start kl 12.10 Startnummer 6001-6900
Andra gemensamma uppvärmningen kl 12.15
Grupp 6, start kl 12.20 Startnummer 7001-7900
Grupp 7, start kl 12.30 Startnummer 8001-8900
Grupp 8-9, start kl 12.40 Startnummer 9001-9900

BANAN

Start och mål är på Experimentalfältet för samtliga klasser i Tjurruset och Kalvruset.
5 km banan bjuder på tre leriga och blöta passager och ett par tuffa stigningar blandat med fina stigar och några grus/asfaltspartier. De som springer 10 km startar norrut med Lappkärrsberget som vändpunkt där fin utsikt väntar innan en längre löpning längs med havet i Lilla Värtan. Den andra halvan går in på 5 km banan.

Kom ihåg att Tjurrusets banor stundtals både är kuperade och på halt och utmanande underlag blandad med härlig stiglöpning. De leriga passagerna är både i diken och längre tuffare träsklöpning med naturen att samspela med. Vi rekommenderar att du använder skor med bra grepp och kanske några handskar om vädret kräver det.

OBS! Kartan med samtliga banor för Tjurruset och Kalvruset hittar du på Tjurrusets hemsida
www.tjurruset.se.

På bankartan markerar vi även ett par bra publikplatser för de som vill heja på en kort promenad ifrån evenemangsområdet.

SERVICE

Vätskekontroller
På 10 km banan serveras vatten vid den första vätskestationen, vid ca 4,5 km och vatten + sportdryck vid den andra vätskestationen vid ca 7 km. Den andra vätskestationen delas med 5 km banan som för de löparna ligger vid ca 2 km.

Omklädning/toaletter/klädinlämning
Omklädningstält med enklare duschmöjligheter finns på evenemangsområdet. I närheten av klädinlämningen finns även en avspolningsstation. För 40 kr kan du byta om i Frescati Sports Center som ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Från hallen är det ca 800 m till evenemangsområdet. Följ Tjurrusets hänvisningsskyltar till starten från Frescati Sports Center. Vi önskar att du tar av dig de lerigaste plaggen utanför Frescati och samlar i en påse innan du går in för att nyttja omklädningsrummen.

Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet/Frescati Sports Center eller på evenemangsområdet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen. Toaletter finns på evenemangsområdet. Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in väskor och överdragskläder.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på DiLemonad, en läsk, från Television Brewing, varm Red Bull Blåbär, banan och en Nick’s Bar.

Servering
I evenemangsområdet finns servering från Kajsas café med försäljning av korv, hamburgare, kaffe/dryck, bullar, smörgåsar och andra bra lunchalternativ. En varm Gulaschsoppa med Creme fraiche & surdegsbröd kommer även att finnas på menyn för 89 kr

Resultat
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se.

Priser
5 km. Priser delas ut till de tre första i herr- och damklass, startgrupp 1-2 (start kl 11.00).
10 km. Priser delas ut till de tre snabbaste i damklassen och herrklassen, startgrupp 1-2 (start kl 12.00 Obs! Priser delas ut direkt vid målet till de tre som först korsar mållinjen oavsett starttid. Bland er som anmält er som ett Muddy Buddy lag lottar vi ut priser till tre fullföljande lag sponsrat av vår huvudsponsor Ramirent.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet. Under loppet finns mc-service samt ambulans med sjukvårdare om du inte själv kan ta dig tillbaka till målet vid eventuell skada/sjukdom.

Hållbarhetsarbete
Som alla arrangörer av stora evenemang är vi medvetna om att försöka minska vårt avtryck på både natur och miljö och du som deltagare kan såklart bidra aktivt genom att exempelvis ta kollektiva färdmedel till evenemanget. I skogarna håller vi oss till de utmärkta banorna.

Vi är otroligt stolta över vårt ed Sortera som kort innebär att vi sorter på återvinningstationen på evenemangsområdet. Vänligen var noga med att slänga ditt skräp i återvinningen och i rätt säck. Tydliga skyltar visar hur du sorterar. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera för vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras återvinningsstation när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sortera på www.sortera.se.  

KONTAKT

Har du några frågor inför Tjurruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tis-tors kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – ta det försiktigt och ha riktigt kul!

[email protected]
Tjurruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#tjurruset #tjurruset2023

Tillhandahållare av denna webbplats: Marathongruppen i Stockholm AB

Youtube
Vimeo
Google Maps