Deltagarinformation Tjurruset 1 oktober

– Välkommen till årets lerigaste lopp!

Information & nummerlapp

Information och nummerlapp kommer du få med posten senast en vecka före evenemanget. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan

Om du har missat att anmäla dig till Tjurruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet den 1 oktober. Observera att vi endast tar kortbetalning eller Swish.

HITTA HIT

 

NYNÄSHAMN MOTORSTADION
Tjurruset äger rum vid Motorstadion i Nynäshamn, hemmaplanen för Nynäshamns Motorcykelklubb. Vi rekommenderar att du åker kollektivt. Det bästa sättet är att åka pendeltåg mot Nynäshamn – kliv av vid Ösmo station och följ skyltar till arrangörens extrabussar som går till evenemangsområdet eller ta den ordinarie busstrafiken på linjerna 783 och 858, hållplatsen heter Vattenverksvägen. Ytterligare information finns på sl.se 

EXTRABUSSAR I SKYTTELTRAFIK
Vi har extrabussar insatta mellan Ösmo pendeltågsstation och Tjurrusets evenemangsområde. Dessa bussar går i skytteltrafik mellan ca 8.30 och 15.30. Dessa bussar är kostnadsfria och är uppmärkta med Tjurruset. Bussen stannar även vid Ösmo Infartsparkering, vid Ösmo Plantshop.  

Det är begränsat med parkeringsmöjligheter på plats, så vi uppmuntrar att åka kollektivt.

PARKERING
Tjurruset anordnar parkering i området i direkt anslutning till motorstadion. Du följer parkeringsanvisningar från funktionärer. Observera att det är en enkelriktad väg genom området, dvs infart från ett håll (Nynäsvägen) och utfart på andra sidan av evenemangsområdet.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

UPPVÄRMNING
Alla löpare är välkomna att hänga på Nordic Military Trainings (NMT) uppvärmning som de kör cirka 10 minuter före respektive start på evenemangsområdet. Nordic Military Training har även ett tält på området som kan vara värt att besöka för att lära sig mer om deras träningsmöjligheter.

START

Din nummerlapp anger vilken starttid som du kommer starta, kom god i tid så slipper du stressa. Alla startgrupper är mixade, män och kvinnor springer tillsammans. 

Start 5 km 

Grupp 1 och 2, start kl. 11:10. Startnummer 1001-1900
Grupp 3, start kl. 11:20. Startnummer 2001-2900
Grupp 4, start 11.30. Startnummer 3001-3900

START 10 KM
Grupp 1-3, start 12:00. Startnummer 4001-4900.
Grupp 4-5, start 12:10. Startnummer 5001-5900
Grupp 6-7, start kl.12:20. Startnummer 6001-6900
Grupp 8-9, start kl. 12:30. Startnummer 7001-7900

BANAN

Start och mål är på Eneby Motorstadion i Nynäshamn. Från motorstadion finns en 5 km och en 10 km slinga. 10 km går runt sjön Fjättern, 5 km och 10 km är gemensam de första 2 km och den sista kilometern. Banan publiceras i sin helhet på en karta på evenemangsdagen. 

Underlaget är till 90% ängsmark, stig, träsk, dammar och diken. Att ha på sig terrängskor är att föredra för att få fastare grepp, men vanliga löparskor funkar också. 

På grund av banans terräng kommer löptiden inte likna den vid normal trail- eller asfaltlöpning, så räkna med att det tar längre tid än normalt. Ta det lugnt i början av loppet och tänk på att vara extra försiktig på steniga partier som kan bli hala om det har regnat under natten. Längs den 10 km långa banan finner du två vätskekontroller med vatten och längs 5 km banan har vi en vätskestation.

Vi rekommenderar att alla har långa byxor och T-tröja med lång ärm, samt mössa och vantar om du vill ha det. Springer du för första gången är det viktigt att du byter om till torra kläder snabbt, så ta med ombyte  och varm dryck i en termos att dricka efter målgång. 

PUBLIKPLATSER 

Första och sista delen springer löparna inne på motorstadion, där kan du enkelt följa löparna. 

SERVICE

OMKLÄDNING/TOALETTER/KLÄDINLÄMNING
Omklädningstält och enklare avsköljningsmöjligheter finns på evenemangsområdet. I närheten av klädinlämningen finns en avspolningsstation med kallt vatten och inga duschar. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder eller skor i omklädningstältet utan använd sopcontainern så håller vi rent tillsammans under hela dagen.

Bajamajor finns på evenemangsområdet och vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in väskor och överdragskläder.

MÅLGÅNGSSERVICE
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på kall dryck och tilltugg för energipåfyllning, samt en målpåse. 

SERVERING
På evenemangsområdet erbjuder våra evenemangspartners servering. På Crosscaféet kan du köpa fika, smörgåsar, varm och kall dryck. Bredvid caféet hittar du närproducerad mat och dryck från Nynäs Gård. De erbjuder en ekologisk grillmeny med egenproducerad korv, nöt och vegetariskt alternativ samt fin äppeldryck från trakten.

RESULTAT
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se

PRISER
5 km. Prisutdelning till de sex snabbaste i herr- och damklass, startgrupp 1-2 (start kl 11.10).
10 km. Prisutdelning till de sex snabbaste i damklassen och herrklassen startgrupp 1-3 (start kl 12.00)

MEDICINSK SERVICE
Sjukvårdspersonal finns på plats i vårt tält i evenemangsområdet. Vi har också ambulans och terrängfordon för undsättning vid eventuella skador ute på banan.

HÅLLBARHET

Som alla arrangörer av stora evenemang är vi medvetna om att försöka minska vårt avtryck på både naturen och miljö. Du som deltagare kan såklart bidra aktivt genom att exempelvis ta kollektiva färdmedel till evenemanget. 

I skogarna håller vi oss till de utmärkta banorna och vi ser även gärna att du som deltagare använder våra särskilda sopkärl på evenemangsområdet – – leta efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något! Vårt samarbete med Sortera innebär kort att du slänger och vi sorterar.

Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering på sina anläggningar. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt arbete med hållbarhet.

KONTAKT

Har du några frågor inför Tjurruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tis-tors kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller [email protected] Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – och ta det försiktigt!

[email protected]
Tjurruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#tjurruset
Tillhandahållare av denna webbplats: Marathongruppen i Stockholm AB

Youtube
Vimeo
Google Maps