Uppföljning med frågor och svar om Kalvruset 2021

Via länken nedan har vi publicerat en uppföljande text angående de incidenter som inträffade under evenemanget. Där hittar du en sammanfattning av vad som hände och vad vi gör för att säkerställa att de misstag vi gjorde aldrig upprepas igen.

LÄS TEXTEN HÄR

Information om årets Kalvruset 16/10 

I lördags arrangerade vi Kalvruset för barn och ungdomar mellan 5 och 15 år.

I över fyrtio år har vi på Marathongruppen arrangerat motionsevenemang och är det något vi alltid satt i första rummet är det att arrangera trygga, säkra och roliga lopp som man åker ifrån med en positiv känsla.

I lördags misslyckades vi med det.

Redan under morgonen inträffade några incidenter som inte ska få hända. Och de fick olyckligtvis följdkonsekvenser som påverkade hela dagen. På grund av otydlig banmarkering sprang de allra minsta barnen fel vilket gjorde att vi snabbt fick avsätta funktionärer för att försöka lösa det problemet. Det fick sedan till följd att vi inte hade hade samma tid att förbereda banan för de äldre barnen.

Till saken hör att den planerade banan som Kalvruset för 9-15-åringarna avgjordes på var alldeles för tuff. Vi hade under veckan försökt göra justeringar för att hitta rätt balans men med facit i hand har vi inte lyckats.

Vi är tacksamma att anhöriga och funktionärer snabbt reagerade och vi skickade ut extra personal till de mest kritiska områdena, så fort vi blivit medvetna om problemen.

Kalvruset ska vara en utmaning men också en rolig och positiv upplevelse. För några deltagare var det verkligen inte så i lördags. För detta kan vi bara be om ursäkt. Har ni frågor eller funderingar så hör av er till [email protected].

Vi är tacksamma för all feedback vi fått och kommer göra allt i vår makt för att banorna i framtiden ska vara mycket säkrare och anpassade för de olika klasserna i loppet. Vi kommer att återkomma när vi ordentligt analyserat vad som gått fel, och hur det kunde hända.


SPRING GRATIS MED ALBERT

Tillsammans med mattehjälpen Albert kan vi i år igen erbjuda alla springsugna gratis anmälan. För att få en gratis startplats till Kalvruset behöver du som målsman registrera ett konto hos Albert. Du får då en 30 dagars fri provperiod av tjänsten.
WEBBANMÄLAN VIA ALBERT STÄNGD
Albert är en prenumerationstjänst men har ingen bindningstid eller uppsägningstid. Tjänsten kostar från 99 kr i månaden och betalning aktiveras automatiskt när provperioden löpt ut.
 
Om du inte vill anmäla dig via Albert, så kan du såklart göra det! Klicka på länken nedan för att anmäla dig till ordinarie pris. 
WEBBANMÄLAN STÄNGD

Anmälningsstegen

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris nedan för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till Kalvruset i Stockholm 2021.

 • PERIOD 1
 • 1/4-2/5
 • 175 kr
 • PERIOD 2
 • 3/5-15/8
 • 200 kr
 • PERIOD 3
 • 16/8-10/10
 • 225 kr
 • PERIOD 4
 • 16/10 (på plats)
 • 250 kr

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank. • Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna inom 14 dagar.

Anmälan är bindande. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Kalvrusets allmänna villkor. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams Motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

Köp presentkort

De tuffaste hindren är naturens egna

Snårig skog, gyttja, träsk, lervälling och extremt branta backar. Det är några av de garanterat naturliga hinder kidsen möter under Kalvruset. Här finns inga konstgjorda hinder. Tänk dig att springa genom djupa träsk, att halka uppför en lerslipprig backe, när mjölksyran redan pumpar i kroppen … behöver vi säga något mer?

Medalj till alla efter målgång
Efter att ha kämpat väl, tagit sig över stock och sten, jobbat med ben fyllda av mjölksyra i leran samt hjälpt kompisar att ta sig framåt får alla kämpar en medalj efter målgång. Hur medaljen 2021 ser ut – det avslöjas närmre loppet.

Startlista Kalvruset Stockholm

Bilder från Kalvruset

Youtube
Vimeo
Google Maps