Deltagarinformation Kalvruset Lör 21 SEP

Information & nummerlapp

Information och nummerlapp får du med posten senast en vecka före evenemanget gör av stapeln. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. De minsta behöver ej detta datachip.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Kalvruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet 

den 21 september. Senast 1 timme före start(dvs. före kl. 10.00). Observera att vi endast tar kontanter och Swish betalning: 1236766901. 

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Östersund, Frösö Park-området, precis nedanför hotellet.

Hitta hit

Kalvruset äger rum vid Frösö Park-området på Frösön.  Via Åre Östersunds flygplats: 3 min (taxi). Tåg: Tåg till Östersunds station, byt till taxi eller buss. Buss: Buss nr 3 eller 4 till Frösö Park. Restid: ca 20-30 min från Östersunds centrum. Hållplats Cronstads väg.

SELFIEVÄGGAR
Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram med #tjurruset

LEK FÖR DE MINSTA
På plats i evenemangsområdet finns en hinderbana man kan leka i.

UPPVÄRMNING
Uppvärmning, leds av personal från Frösö Park Hotelsker gemensamt vid startområdet.

Start

Kalvruset för 5-8 åringar, ca 500 m, start kl. 11.00.
Kalvruset för 9-15 åringar, ca 3 km, start 11.15.

BANAN

Den kortaste banan är anpassad för de små och är inte alls särskilt krävande, utan mer rolig och lekfull. 3 km-banan för de lite äldre kalvarna är som alltid utmanande och krävande, underlaget är grusväg, gräsmatta, stig, blöta diken, vatten till stora delar, underlaget är ojämnt och det behövs riktiga trailskor för att få bra grepp och kunna löpa någorlunda avslappnat. Banan har många blöta partier, diken, träsk, åkermark, som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten.

Längs 3 km-banan finner du en vätskekontroll med vatten. Vi rekommenderar att alla använder långbyxor, långärmad tröja och vantar/handskar.

Publikplatser
Det kommer att finnas platser där du kan se löparna på flera ställen längs banan, vill du vara på säkra sidan tar du på dig gummistövlar för att inte bli blöt – lågskor går också bra.

SERVICE

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning

I närhet till evenemangsområdet finns en avspolningsstation. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor, utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen.

Toaletter finns i evenemangsområdet.

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på samma plats, infotältet. Duschmöjligheter saknas.

Målgångsservice

När du går i mål får du din medalj och en goodiebag.

Servering

I evenemangsområdet finns servering med försäljning av dryck, mat och kaffe för åskådare och löpare. Funktionärer har tillgång till mat samt kaffe i Osterian af Jemtlands foodhusvagn.

Resultat och videofilmning

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

Lundstams hjälper oss med soporna!

Vi kommer att ha en container där man kan slänga kläder/skor efter loppet om man så önskar. På evenemangsområdet kommer det också att finnas sopstationer där diverse skräp kan slängas.

KONTAKT

Har du några frågor inför Kalvruset, kontakta gärna oss på tel. 070-220 39 43 (vardagar kl 9.00-14.00. OBS! Älgjakt 1-8 september!) eller på [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – och ta det försiktigt!

Youtube
Vimeo
Google Maps