Deltagarinformation Kalvruset, 5 oktober

– Välkommen till årets lerigaste och lekfullaste lopp!

Information & nummerlapp

Du som har anmält dig till loppet före den 1 september kommer att få nummerlappen hemskickad. Har du anmält dig senare kommer ett startbevis på e-post och du hämtar din nummerlapp på evenemangsområdet den 5 oktober.

Evenemangsområdet öppnar kl. 08.30 och se till att vara i god tid för att hämta ut nummerlappen innan första start, så ni slipper stressa till startlinjen. 

Kom ihåg att nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. 

OBS! Deltagarna i Lilla Kalvruset 5-8 år som springer 500 eller 1000 m har inget chip eller tidtagning.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vårt första-hjälpen-team om du skulle få problem under loppet. Du sätter fast nummerlappen med säkerhetsnålar som du tar med dig själv. Vi ber er vara extra försiktiga så att säkerhetsnålar inte försvinner i gräset då vi vistas i hagmarker och natur med många djur. 

Du som är medlöpare till en Kalvruset-deltagare hämtar din nummerlapp och prickar av dig i vårt informationstält. Kom ihåg att ni startar tillsammans och ska ställa er i den bakre delen av startfållan. 

DIREKTANMÄLAN
Om du har missat att anmäla dig till Kalvruset kan du göra det den 5 oktober fram till kl 08.30 för Kalvruset. Du använder webanmälan och betalar så som du önskar. Du får ett startbevis efter erlagd betalning och detta visar du upp i nummerlappsutdelningen på plats.

HITTA HIT

NORRA DJURGÅRDEN
Norra Djurgården, där Tjurruset och Kalvruset avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat, vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen. 

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är att åka tunnelbanans röda linje 14 till Tekniska Högskolan eller busslinje 6 (hållplats Östra Station) eller 57 (hållplats Östermalms Idrottsplats). Ytterligare information finns på sl.se. Från Tekniska Högskolan/Östra station samt Östermalms IP följer du Tjurrusets hänvisningsskyltar till evenemangsområdet som ligger vid Uggleviksskällan, kartnål: Uggleviksvägen 

PARKERING

Det finns ingen dedikerad bilparkering på loppet i år och vi rekommenderar att ni undviker att ta bilen till evenemanget om möjligt. Om ni måste ta bilen, se till att efter bästa förmåga samåka samt parkera på stadens parkeringsplatser som finns på Vallhallavägen (ca 15 min promenad) samt ett antal parkeringar längs med hela Drottning Kristinas väg, Brinellvägen samt Teknikringen m fl. (ca 5-10 min promenad). Sök på Aimo Parkering i området så kommer flera förslag upp! 

OBS! Rådande parkeringsbestämmelser gäller. Läs skyltningen noga. Det är förbjudet att parkera på gräsytor utanför parkeringsplatserna eller i direkt anslutning till tävlingsområdet. Tänk på att vara ute i god tid, annars finns det risk att du kommer att sitta i bilkö istället för att springa.  

EVENEMANGSOMRÅDE & START

uppvärmning

Uppvärmningen leds av instruktörer från Nordic Military Training som du också kan träffa under dagen i deras tält på evenemangsområdet. Uppvärmningen sker precis vid startfållan och tiderna ser du nedan under starttider. 

Start Lilla Kalvruset åldersklass F och P 5-8 år (födda 2016-2019).
Distans: 500 m och 1000 m har nummerlappsserie 1-300.
Gemensam uppvärmning för 500 m kl. 09.25 och start 9.30. 
Gemensam uppvärmning för 1000 m kl. 09.40 och start 9.45. 

OBS! Du väljer själv vilken sträcka du vill springa och ställer dig i den start som är aktuell. Den kortare banan på 500 m är torr från leriga partier och är en lekfull bana i skogen med naturliga hinder. Den längre banan på 1000 m har ett parti i grunt träsk där barnen även får en lerigare upplevelse. Vi kommer att släppa iväg i grupper så att det inte blir trångt på stigarna. Barnet får bara springa ett lopp, dvs 500 m eller 1000 m. 

  • Start Kalvruset åldersklass F och P 9-15 år, 3 km 
    Gemensam uppvärmning kl 10.25
  • Start 10.30 F och P 12-15 år (födda 2009-2012). Nummerlappsserie 301-500
  • Start 10.35 F och P 9-11 år (födda 2013-2015). Nummerlappsserie 651-1000.

BANAN

Tänk på att Kalvruset är barnens stund att njuta av utmaningen och naturen. Tyvärr ser vi ibland vuxna som tar stor plats i banan för att filma och heja på sina barn och med det ibland förstör upplevelsen för andra barn. Ta det lugnt och heja från sidan är vårt önskemål. Har ditt barn behov av att du är med i större utsträckning går det bra att anmäla sig som medlöpare. Det gör du iså fall här.

På bankartan nedan markerar vi även ett par bra publikplatser för de som vill hejalängs med banan.

SERVICE

Vätskekontroller 
På 3 km-banan serveras vatten vid ca 1,2 km.

Klädtips
Vi går rakt på sak – det är svårt att få tillbaka kläderna i sitt ursprungliga skick efter Kalvruset 3 km så många väljer de lite äldre löparkläderna som kanske sjunger på sista versen till loppet. (För Lilla Kalvruset är det inte lika genomblött men bra med skor som sitter fast ordentligt.) Du bör ha långa byxben och ärmar och gärna handskar (som du inte är rädd om) för att skydda kroppen från buskar, grenar och annat. Skorna bör ha bra grepp då det är halt på sina ställen. Ett bra trick är att tejpa fast skorna runt foten så de inte blir kvar i leran. Mössa eller keps är också en bra detalj. 

När du kommer i mål är det viktigt att snabbt byta om till torra kläder. Se gärna till att ha lite snabb assistans från en vuxen 😊 

Omklädning och toaletter
Omklädningstält med enklare duschmöjligheter med varmvatten finns ca 300 meter från evenemangsområdet. I start- och målområdet finns även en avspolningsstation. I duschtältet finns bänkar och plastpåsar som du kan ta för dina leriga kläder. Om du inte vill ta med dina leriga kläder hem ber vi dig att lägga dem i den container som står direkt utanför duschtältet. Tänk även på att det är många som vill duscha så se det som en första avsköljning. Alla som sprungit Kalvruset förut vet att det krävs ytterligare en tvagning på klassiskt vis för att verkligen bli av med lerlukten. 

För dig som inte nyttjar dusch på plats rekommenderar vi att ta med ett torrt ombyte (kläder och skor) då 3 km banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet eller på evenemangsområdet utan använd sopcontainern och våra Sorterapåsar så håller vi rent under hela dagen och underlättar vår avstädning av området. 

Toaletter finns på evenemangsområdet. Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget men det går fint att nyttja duschtältet för ombyte före och efter loppet. 

Det finns gratis mensskydd för dig som behöver att hämta i informationstältet.

Klädinlämning 
Det finns möjlighet att lämna in väskor och överdragskläder i anslutning till starten. Väskan kommer att läggas direkt på marken utan tak så skydda den gärna med en medhavd plastpåse vid dåligt väder. Du får ett armband med nummer på vid inlämningen som du själv sätter dit med hjälp av klisterdelen på bandet. Och ja, vi har testat att den står emot lera och väta! 

Målgångsservice 
När du går i mål får du först din medalj. Vi delar även ut en banan, SunMaid russin, bars från Nicks och Corny samt en flaska vatten som du sedan kan fylla på i evenemangsområdet. Alla deltagare får även varm dryck efter målgång. 

Servering
I evenemangsområdet finns servering från Kajsas café med försäljning av korv, hamburgare, kaffe/dryck, bullar, smörgåsar och lite andra bra lunchalternativ

Resultat  
Efter loppet kan de barn som springer Kalvruset 3 km se sina tider här på hemsidan. Länk kommer i samband med loppet.  

Medicinsk service
Vårt första-hjälpen-team finns på plats i evenemangsområdet samt vid ett par platser längs med banan. Under loppet finns ambulans med sjukvårdare på plats om deltagaren inte själv kan ta sig tillbaka till målet vid eventuell skada/sjukdom. 

HÅLLBARHETSARBETE

Som alla arrangörer av stora evenemang är vi medvetna om att försöka minska vårt avtryck på både natur och miljö och du som deltagare kan såklart bidra aktivt genom att exempelvis ta kollektiva färdmedel till evenemanget. I skogarna håller vi oss till de utmärkta banorna och respekterar Nationalstadsparkens bestämmelser. www.nationalstadsparken.se 

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att vi sorterar allt skräp på återvinningstationen på evenemangsområdet. Vänligen var noga med att slänga ditt skräp i återvinningen och i rätt säck. Tydliga skyltar visar hur du sorterar. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera för vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras återvinningsstation när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sortera på www.sortera.se.  

KONTAKT

Har du några frågor inför Kalvruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tis-tors kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – Ta det försiktigt och ha riktigt kul!

Kalvruset ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK i samarbete med idrottsklubbar från hela landet. Marathongruppens överskott går till 100% tillbaka till idrotten.

[email protected]
Tjurruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#tjurruset #tjurruset2023 #kalvruset2023 #kalvruset
Tillhandahållare av denna webbplats: Marathongruppen i Stockholm AB

Youtube
Vimeo
Google Maps