Deltagarinformation Kalvruset, 7 oktober

– Välkommen till årets lerigaste lopp!

 

Information & nummerlapp

Din nummerlapp kommer att skickas ut till dig. Har du anmält dig efter den 18 september får du hämta ut din nummerlapp på evenemangsområdet. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

OBS! Deltagarna i den yngsta klassen 5-8 år som springer 500 m har inget chip eller tidtagning på sin nummerlapp.

På baksidan av nummerlappen skriver du ditt namn samt namn och telefonnummer till anhörig. Du som är medlöpare till en Kalvruset-deltagare hämtar din nummerlapp och prickar av dig i vårt informationstält. Kom ihåg att ni startar tillsammans och ska ställa er i den bakre delen av startfållan. Du sätter fast nummerlappen med säkerhetsnålar som du tar med dig själv. Vi ber er vara extra försiktiga så att säkerhetsnålar inte försvinner i gräset då vi vistas i hagmarker för djur.

DIREKTANMÄLAN
Om du har missat att anmäla dig till Kalvruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet den 7 oktober. Observera att vi endast tar kortbetalning eller Swish – ej webbetalning. 

HITTA HIT

NORRA DJURGÅRDEN
Norra Djurgården, där Tjurruset och Kalvruset avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat, vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen.

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är att åka tunnelbanans röda linje 14 eller Roslagsbanan linje 27–29 till Universitetet eller buss (hållplats Universitetet eller Universitetet norra, ytterligare information finns på sl.se.) Från T-banestationen följer du Tjurrusets hänvisningsskyltar till evenemangsområdet som ligger vid Experimentalfältet, Stora Skuggans väg.  

PARKERING

Det finns ingen bilparkering i anslutning till evenemangsområdet i år och vi rekommenderar att ni undviker att ta bilen till evenemanget om möjligt. Om ni måste ta bilen, se till att efter bästa förmåga samåka samt parkera på befintliga parkeringsplatser vid Universitetet och på Bergiusvägen som ligger en kort promenad från evenemangsområdet.

OBS! Rådande parkeringsbestämmelser gäller. Läs skyltningen noga. Det är förbjudet att parkera på gräsytor utanför parkeringsplatserna. Tänk på att vara ute i god tid, annars finns det risk att du kommer att sitta i bilkö istället för att springa.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

uppvärmning

Uppvärmningen leds av instruktörer från Nordic Military Training som du också kan träffa under dagen i deras tält på evenemangsområdet. Uppvärmningen sker precis vid startfållan och tiderna ser du nedan under starttider.

Start Kalvruset åldersklass F och P 5-8 år, 500 m.
Gemensam uppvärmning kl. 09.55.
Gemensam start kl. 10.00, Startnummer 1-300

Start Kalvruset åldersklass F och P 9-15 år, 3 km
Gemensam uppvärmning kl 10.25.
F&P 12-15 år (födda 2008-2011), start kl. 10.30 Startnummer 301-600
F&P 9-11 år (födda 2012-2014), start kl. 10.35 Startnummer 701-999

BANAN

Start och mål är på Experimentalfältet för samtliga klasser i Kalvruset. Den yngsta klassen använder samma start- och målgång som de större klasserna. Banan går genom skogen en kort bit och sedan ner på fältet nedanför evenemangsområdet. Där väntar några roliga passager och det blir lite blött och kanske lerigt på något ställe. Det finns funktionärer som hejar och hjälper barnen längs med hela bansträckningen. Vi kommer att ha en förlöpare som visar vägen och även en kölöpare som ser till att alla barnen har kommit i mål.

3 km banan bjuder på ett par leriga och blöt passager och ett par tuffa stigningar blandat med fina stigar och några grus/asfaltspartier. Tänk på att banan stundtals både är kuperad och på halt och utmanande underlag, blandad med härlig stiglöpning. Vi rekommenderar att du använder skor med bra grepp och kanske några handskar om vädret kräver det. 

3 km slingan för Kalvruset.

Banan för de allra yngsta, 500m.

SERVICE

Vätskekontroller och målservice
På 3 km banan finns en vätskestation vid ca 1 km där det serveras vatten + sportdryck. När löparna kommer i mål får de först sin medalj och sedan lite energi i form av en banan, en Nick’s bar, russin från SunMaid och en dryck.

Omklädning/toaletter/klädinlämning
Omklädningstält med enklare duschmöjligheter finns på evenemangsområdet. I närheten av klädinlämningen finns även en avspolningsstation. För 40 kr kan du byta om i Frescati Sports Center som ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Från hallen är det ca 800 m till evenemangsområdet. Följ Tjurrusets hänvisningsskyltar till starten från Frescati Sports Center. Vi önskar att du tar av dig de lerigaste plaggen utanför Frescati och samlar i en påse innan du går in för att nyttja omklädningsrummen. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet/Frescati Sports Center eller på evenemangsområdet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen. Toaletter finns på evenemangsområdet. Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in väskor och överdragskläder.

Servering
I evenemangsområdet finns servering från Kajsas café med försäljning av korv, hamburgare, kaffe/dryck, bullar, smörgåsar. En varm Gulaschsoppa med Creme fraiche & surdegsbröd kommer även att finnas på menyn för 89 kr.

Resultat
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan för Kalvruset 9-15 år på tjurruset.se.

Utlottning av gympapåsar från SunMaid
På Kalvruset delar vi inte ut några placeringspriser. I stället lottar vi slumpmässigt ut 20 gympapåsar från SunMaid med lite extra bra innehåll under målgångarna för deltagarna i åldern 9-15 år (3 km).

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.
Under loppet finns mc-service samt ambulans med sjukvårdare om du inte själv kan ta dig tillbaka till målet vid eventuell skada/sjukdom.

HÅLLBARHETSARBETE

Som alla arrangörer av stora evenemang är vi medvetna om att försöka minska vårt avtryck på både natur och miljö och du som deltagare kan såklart bidra aktivt genom att exempelvis ta kollektiva färdmedel till evenemanget. I skogarna håller vi oss till de utmärkta banorna. Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att vi sorterar allt skräp på återvinningstationen på evenemangsområdet. Vänligen var noga med att slänga ditt skräp i återvinningen och i rätt säck. Tydliga skyltar visar hur du sorterar.

Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera för vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras återvinningsstation när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras här. Du kan även läsa mer om Marathongruppens hållbarhetsarbete här .

KONTAKT

Har du några frågor inför Kalvruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tis-tors kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – Ta det försiktigt och ha riktigt kul!

Kalvruset ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK i samarbete med idrottsklubbar från hela landet. Marathongruppens överskott går till 100% tillbaka till idrotten.

[email protected]
Tjurruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#tjurruset #tjurruset2023 #kalvruset2023 #kalvruset
Tillhandahållare av denna webbplats: Marathongruppen i Stockholm AB

Youtube
Vimeo
Google Maps