Deltagarinformation Kalvruset/Tjurruset Family

16 oktober

Information & nummerlapp

Information och nummerlapp kommer du få med posten senast en vecka före evenemanget. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Norra Djurgården, stockholm.

Hitta hit

Kalvruset/Tjurruset Family äger rum på Norra Djurgården och evenemangsområdet ligger nedanför stora parkeringen vid Universitetet, Norra Fiskartorpsvägen. Vi rekommenderar att du åker kollektivt med tunnelbanans röda linje mot Universitetet eller buss till Universitetet. Ytterligare information finns på sl.se.

Vi kommer att snitsla mellan stationen och evenemangsområdet, så följ snitslarna för att hitta rätt.

uppvärmning

Alla löpare är välkomna att hänga på Nordic Military Trainings (NMT) välbehövliga uppvärmning som de kör före starterna på evenemangsområdet! Nordic Military Training har även ett tält på området som kan vara värt att besöka för att lära sig mer om deras fantastiska träningsmöjligheter.

BANAN

Årets bana är som alltid utmanande och krävande. Underlaget är till 90% ängsmark, stig, träsk, dammar och diken. Det är ojämnt och kräver terrängskor för att få bästa grepp och kunna löpa något avslappnat.
På grund av banans terräng kommer löptiden inte likna den vid normal trail- eller asfaltlöpning, så räkna med att det tar mycket längre tid än normalt. Ta det lugnt i början av loppet och tänk på att vara extra försiktig på steniga partier som kan bli mycket hala när vi befinner oss så sent in på hösten.

Längs den 3 km långa banan finns en vätskekontroll med vatten. Vi rekommenderar att alla har långa byxor, T-tröja med lång ärm och handskar.

SERVICE

Det kommer finnas omklädningstält med begränsade dusch- och avsköljningsmöjligheter, dessa finns på parkeringen i anslutning till evenemangsområdet.

Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen. Toaletter finns på evenemangsområdet. 

Vi rekommenderar även att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Väskor och överdragskläder kan lämnas vid klädinlämningen.

MÅLGÅNGSSERVICE

Du får först din medalj när du har gått i mål, sedan bjuds det på fruktig energi i form av en smoothie från Froosh, en uppfriskande Lohilo och en smarrig bar från Nick´s. Dessutom får du testexemplar av Ice Power och magnesiumkräm från Fysioline.

SERVERING

I evenemangsområdet finns servering med försäljning av kaffe/tee, bulle/fika, korv och hamburgare (finns även vegetarisk burgare), dryck, proteinbars, rawbars, snacks m.m. Utanför duscharna kommer det att finnas kranar så att du kan skölja av dig den värsta leran innan du tar dig an diverse godsaker.

RESULTAT OCH PRISER

Priser delas ut till de tre snabbaste tjejerna och killarna i varje åldersklass.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet. Vi har dessutom MCs och fyrhjulingar som kan ta sig ut på banan vid behov.

SORTERA – VÅR PARTNER FÖR ÅTERVINNING

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärl eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sortera för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du ska slänga något. Det underlättar både med både städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

kontakt

Har du några frågor inför Tjurruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tisdag-torsgag kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – och ta det försiktigt!

Youtube
Vimeo
Google Maps