Deltagarinformation Kalvruset, 1 oktober

– Välkommen till årets lerigaste lopp!

 

Information & nummerlapp

Du har fått din nummerlapp hemskickad på posten och nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. 

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till förälder eller anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

DIREKTANMÄLAN
Om du har missat att anmäla dig till Kalvruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet den 1 oktober. Observera att vi endast tar kortbetalning eller Swish.

HITTA HIT

NYNÄSHAMN MOTORSTADION
Tjurruset och Kalvruset äger rum vid Motorstadion i Nynäshamn, hemmaplanen för Nynäshamns Motorcykelklubb. Vi rekommenderar att du åker kollektivt. Det bästa sättet är att åka pendeltåg mot Nynäshamn – kliv av vid Ösmo station och följ skyltar till arrangörens extrabussar som går till evenemangsområdet eller ta den ordinarie busstrafiken på linjerna 783 och 858, hållplatsen heter Vattenverksvägen. Ytterligare information finns på sl.se 

EXTRABUSSAR I SKYTTELTRAFIK
Vi har extrabussar insatta mellan Ösmo pendeltågsstation och Kalvrusets evenemangsområde. Dessa bussar går i skytteltrafik mellan ca 8.30 och 15.30. Dessa bussar är kostnadsfria och är uppmärkta med Tjurruset. Bussen stannar även vid Ösmo Infartsparkering, vid Ösmo Plantshop.  

Det är begränsat med parkeringsmöjligheter på plats, så vi uppmuntrar att åka kollektivt.

PARKERING
Kalvruset anordnar parkering i området i direkt anslutning till motorstadion. Du följer parkeringsanvisningar från funktionärer. Observera att det är en enkelriktad väg genom området, dvs infart från ett håll (Nynäsvägen) och utfart på andra sidan av evenemangsområdet.

EVNEMANGSOMRÅDE & START

uppvärmning

Alla löpare är välkomna att hänga på Nordic Military Trainings (NMT) uppvärmning som de kör cirka 10 minuter före respektive start på evenemangsområdet. Nordic Military Training har även ett tält på området som kan vara värt att besöka för att lära sig mer om deras träningsmöjligheter.

Din nummerlapp anger vilken starttid som gäller för dig. Kom i tid så slipper du stressa! Alla startgrupper är mixade, tjejer och killar springer tillsammans. 

START
Pojkar och Flickor 12-15 år, start kl. 10.30. Startnummer 1-500.
Pojkar och Flickor 9-11 år, start kl. 10.40. Startnummer 500-10000. 

BANAN

Start och mål är på Nynäshamns Motorstadion. Från motorstadion löps en slinga i skogen till sjön Fjättern och tillbaka till motorsstation. Banan är ca 3 km. Banan publiceras i sin helhet på en karta på evenemangsdagen.

Vi rekommenderar att alla har långa byxor och T-tröja med lång ärm, samt mössa och vantar om du vill ha det. Springer du för första gången är det viktigt att du byter om till torra kläder snabbt, så ta med ombyte  och varm dryck i en termos att dricka efter målgång. 

PUBLIKPLATSER
Första och sista delen löps inne på motorstadion, där är det enkelt att följa löparna. 

SERVICE

OMKLÄDNING/TOALETTER/KLÄDINLÄMNING

Omklädningstält och enklare avsköljningsmöjligheter finns evenemangsområdet. I närheten av klädinlämningen finns en avspolningsstation med kallt vatten och inga duschar. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet utan använd sopcontainern så håller vi rent tillsammans under hela dagen.

Bajamajor finns på evenemangsområdet.

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in väskor och överdragskläder.

MÅLGÅNGSSERVICE
När du går i mål får du först din medalj, sedan bjuds du på kall dryck och tilltugg för energipåfyllning. 

SERVERING
På evenemangsområdet erbjuder våra evenemangspartners servering. På Crosscaféet kan du köpa fika, smörgåsar, varm och kall dryck. Bredvid caféet hittar du närproducerad mat och dryck från Nynäs Gård. De erbjuder en ekologisk grillmeny med egenproducerad korv, nöt och vegetariskt alternativ samt fin äppeldryck från trakten.

RESULTAT
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se.

PRISER
På Kalvruset delar vi i år inte ut priser på placering. I stället kommer vi att lotta ut ett antal roliga priser som vi drar på startnummer bland Kalvrusetdeltagarna. Utlottningen sker från podiet nära serveringen efter att sista löpare i sista startgruppen kommit in, ca 11.30.

MEDICINSK SERVICE
Sjukvårdspersonal finns på plats i vårt tält i evenemangsområdet. Vi har också ambulans och terrängfordon för undsättning vid eventuella skador ute på banan.

HÅLLBARHET

Som alla arrangörer av stora evenemang är vi medvetna om att försöka minska vårt avtryck på både natur och miljö och du som deltagare kan såklart bidra aktivt genom att exempelvis ta kollektiva färdmedel till evenemanget.

I skogarna håller vi oss till de utmärkta banorna. Vi ser även gärna att ni som deltagare använder våra särskilda sopkärl på evenemangsområdet – leta efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något! Vårt samarbete med Sortera innebär kort att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering på sina anläggningar. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt arbete med hållbarhet.

KONTAKT

Har du några frågor inför Kalvruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tis-tors kl 9.00-12.00 och 13.00-15.00) eller [email protected] Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – och ta det försiktigt!

[email protected]
Tjurruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#tjurruset #kalvruset
Tillhandahållare av denna webbplats: Marathongruppen i Stockholm AB

Youtube
Vimeo
Google Maps