Deltagarinformation Kalvruset 5 oktober

Information & nummerlapp

Information och nummerlapp får du med posten senast en vecka före evenemanget. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Kalvruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet den 5 oktober. Observera att vi endast tar kortbetalning och Swish.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Rosersberg, Roserbergs slott.

Hitta hit

Kalvruset äger rum vid Rosersbergs slott. Vi rekommenderar att du åker kollektivt. Det bästa sättet är att ta Pendeltåg 41 (mot Märsta), till Rosersbergs station. Ytterligare information finns på sl.se. Från tågstatonen finns gratisbussar som tar dig till Kalvrusets evenemangsområde (ca 2,3 km).

GRATISBUSSAR I SKYTTELTRAFIK
Vi har extrabussar insatta mellan Rosersbergs pendeltågstation och Kalvrusets evenemangsområde. Bussarna går i skytteltrafik mellan 8.30 och 16.30 – de är kostnadsfria och är uppmärkta med Tjurrusetskylt.

BILVÄG OCH PARKERING
Det är ytterst begränsat med parkeringsmöjligheter på plats, så vi uppmuntrar att åka kollektivt. Om du ändå väljer att ta bilen. Ta avfart 179 mot Rosersberg från E4 och följ de gula hänvisningsskyltarna till parkeringsytorna. Det finns begränsat antal parkeringsplatser i närheten av Roserbergs slott med 0,9- 2,4 km gångväg till evenemangsområdet. När parkeringsplatserna är fulla hänvisar vi att parkera på gatorna i Roserbergs industriområde, rådande parkeringsbestämmelser gäller. Det finns även parkering vid Rosersbergs pendelstation. Där kan du ta gratisbuss till evenemangsområdet vid Rosersbergs slott. Du som parkerar i industriområdet kan välja att gå eller ta bussen från pendeltågsstationen. Det är ca 2,5 km promenad från industriområdet till tävlingsområdet.

SELFIEVÄGGAR
Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram och tagga med #tjurruset.

NYHET! 0-5 ÅR CA 200 METER

På plats i evenemangsområdet hittar du vår nyhet en lerig slinga för de allra yngsta.

Uppvärmning

Uppvärmning, ledd av instruktörer från Nordic Military Traning, sker gemensamt vid startområdet.

Start

Din nummerlapp anger vilken startgrupp och starttid som gäller för dig. Kom i tid så slipper du stressa.

Grupp Flickor och pojkar 0-5 år 200m. Flera starter mellan kl. 10:00-12:00

Grupp Flickor & pojkar 5-8 år 500m start kl. 10:00 Startnummer 1-400

Grupp 1 Flickor och pojkar födda 2004-2005 startar kl. 10.20 Startnummer 401-800
Grupp 2 Flickor och pojkar födda 2006 startar kl. 10.30. Startnummer 801-1200
Grupp 3 Flickor och pojkar födda 2007 startar kl. 10.40. Startnummer 1201-1600

Grupp 4 Flickor och pojkar födda 2008 startar kl. 10.50. Startnummer 1601-2000
Grupp 5 Flickor och pojkar födda 2009 startar kl.11.00. Startnummer 2001-2400
Grupp 6 Flickor och pojkar födda 2010 startar kl. 11.10. Startnummer 2401-2800

BANAN

Kalvruset 0-5 år springer 200m och 5-8 år springer ca 500m. De äldre Kalvarna har en bansträckning på ca 3 km.
Årets bana är som alltid utmanande och krävande, underlaget är ängsmark, stig, träsk, dammar och diken upp till ca 90%, underlaget är ojämnt och kräver terrängskor för att få bästa grepp och kunna löpa något avslappnat. Banan har många blöta partier, diken, träsk, åker, som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten.
Längs den ca 3 km långa banan finner du en vätskekontroll med vatten. Vi rekommenderar att alla har långa byxor, T-tröja med lång ärm och handskar samt ett varmt ombyte till efter loppet! Man blir blöt och huttrig efter loppet så det är skönt att ha något torrt och varmt att ta på sig.

På kartan nedan ser du både Kalvrusets och Tjurrusets bana. Den lina banan är Kalvruset 3 km, den gröna banan är Kalvruset 500 m.

SERVICE

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning

Omklädningstält med begränsade dusch- och avsköljningsmöjligheter finns på evenemangsområdet, i närheten av klädinlämningen finns en avspolningsstation. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen.

Toaletter finns i evenemangsområdet.

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på ett speciellt område intill värdesaksinlämningen.

Målgångsservice

När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på dryck, varm choklad och tilltugg.

Servering

I evenemangsområdet finns servering med försäljning av dryck, bullar, smörgåsar, hamburgare, varm korv m.m. för åskådare och löpare.

Resultat och videofilmning

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

Priser

Priser till de tre främsta i varje åldersklass i åldrarna 9-15 år.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

SORTERA – VÅR PARTNER FÖR ÅTERVINNING

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärl eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sortera för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du ska slänga något. Det underlättar både med både städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Har du några frågor inför Kalvruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-15.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.
Lycka till – och ta det försiktigt!

Youtube
Vimeo
Google Maps