Deltagarinformation Nattruset 6 oktober

Information & nummerlapp

Information och nummerlapp får du med posten senast en vecka före evenemanget. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Nattruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet den 6 oktober. Observera att vi endast tar kortbetalning och Swish.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

 

Hitta hit

Nattruset äger rum vid Granhammar/Kungsängen och vi rekommenderar att du åker kollektivt. Det bästa sättet är att åka pendeltåg mot Kungsängen och Bålsta, byte till buss 559, hållplats Emaljstigen – se skyltning på Kungsängens station. Ytterligare information finns på sl.se.

Det är ytterst begränsat med parkeringsmöjligheter på plats, så vi uppmuntrar att åka kollektivt.

Selfieväggar

Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram och tagga med #tjurruset samt #nattruset.

Uppvärmning

Uppvärmning, ledd av instruktörer från Nordic Military Training, sker gemensamt vid startområdet.

Start

Din nummerlapp anger vilken startgrupp och starttid som gäller för dig. Kom i tid så slipper du stressa.

Mixed Grupp 1, start kl 19.30 Startnummer 1-600

BANAN

Nattrusets bana är den svarta 5 km-banan. Bra publikplatser är utmärkta på kartan.

Årets bana är som alltid utmanande och krävande, underlaget är ängsmark, stig, träsk, dammar och diken upp till ca 90%, underlaget är ojämnt och kräver terrängskor för att få bästa grepp och kunna löpa något avslappnat. Banan har många blöta partier, diken, träsk, åker, som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten. Banan kommer att vara utmärkt med reflexer samt att våra funktionärer har synliga västar och pannlampa.

REPTID
Klockan 20.30 dras ett rep vid 3,3 km – Sörjan. Det betyder att du som inte passerat innan repet dras inte får fullfölja loppet – utan får åka fyrhjuling tillbaka till evenemangsområdet. Detta beror på att de sista 1.7 km är riktigt tuffa. 

Längs den 5 km långa banan finner du en vätskekontroll med vatten. Vi rekommenderar att alla har långa byxor, T-tröja med lång ärm och handskar samt att du använder den pannlampa du får från Energizer. Den hämtas ut vid evenemangsområdet från kl. 18.00.

Publikplatser

Vi kommer att ha utmärkta publikplatser och vi rekommenderar dina fans och besökare att ha gummistövlarna på. Det kommer att vara blött och lerigt i området.

SERVICE

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning

Omklädningstält med begränsade dusch- och avsköljningsmöjligheter finns ca 1800 m från evenemangsområdet, i närheten av klädinlämningen finns en avspolningsstation. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen.

Toaletter finns på evenemangsområdet i evenemangsområdet.

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på ett speciellt område intill värdesaksinlämningen.

Målgångsservice

När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på en banan från Chiquita, sportdryck och varm choklad/kaffe med tilltugg.

Servering

I evenemangsområdet finns servering med försäljning av dryck, bullar, smörgåsar, hamburgare, varm korv m.m. för åskådare och löpare.

Resultat och videofilmning

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

Priser

Priser till de sex snabbaste i damklassen och till de sex snabbaste i herrklassen.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

SORTERA – VÅR PARTNER FÖR ÅTERVINNING

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärl eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sortera för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du ska slänga något. Det underlättar både med både städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Har du några frågor inför Nattruset, kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.
Lycka till – och ta det försiktigt!

Youtube
Vimeo
Google Maps