Deltagarinformation Tjurruset/Kalvruset 28 september

INFORMATION & NUMMERLAPP
Information och nummerlapp får du med posten senast en vecka före evenemanget. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

DIREKTANMÄLAN
Om du missat att anmäla dig till Tjurruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet den 28 oktober. Observera att vi endast tar Swish.

EVENEMANGSOMRÅDE & START
Riksskidstadion på Lugnet
Start och målområde är vid Riksskidstadion på Lugnet. Eftersom stadion kommer att vara under ombyggnation under denna period kommer start och mål att ske på vallen ovanför själva stadion intill ”Hästskon”.

HITTA HIT
Tjurruset äger rum vid Riksskidstadion på Lugnet i Falun. Parkering enligt skyltar vid Lugnets stora parkering nära start och målomårdet.

SELFIEVÄGGAR
Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram och tagga med #tjurruset.

START
Kalvruset gemensam start kl 12.00
10 km gemensam start kl 13.30
5 km gemensam start kl 13.45

BANAN
Årets bana är som alltid utmanande och krävande, underlaget är skog, stig, ängsmark, träsk, dammar och diken upp till ca 90%, underlaget är ojämnt och kräver terrängskor för att få bästa grepp och kunna löpa något avslappnat. Banan har många blöta partier, diken, träsk, åker, som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten.
Längs den 10 km långa banan finner du två vätskekontroller med vatten och längs den 5 km långa banan finns 1 vätskekontroll. Vi rekommenderar att alla har långa byxor, T-tröja med lång ärm och handskar.

PUBLIKPLATSER
Vi kommer att ha utmärkta publikplatser och vi rekommenderar dina fans och besökare att ha gummistövlarna på. Det kommer att vara blött och lerigt i området.

SERVICE
Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning
Omklädningsrum med begränsade dusch- och avsköljningsmöjligheter finns i anslutning till evenemangsområdet, avspolningsstation är obligatorisk innan man går in omklädningsrummen efter avslutat lopp. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor i omklädningstältet utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen.
Toaletter finns på evenemangsområdet.
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på ett speciellt område intill värdesaksinlämningen.

MÅLGÅNGSSERVICE
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på dryck och tilltugg.

SERVERING
I evenemangsområdet finns servering med försäljning av fika samt hamburgare.
Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.
Priser
10 km. Prisutdelning till de tre snabbaste i damklassen och herrklassen
5 km. Prisutdelning till de tre första i dam- och herrklassen.

MEDICINSK SERVICE
Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

ÅTERVINNING
Allt skräp ska sopsorteras enligt anvisningar på plats. Tack för att du alltid slänger ditt skräp på avsedd plats när du skall slänga något. Det underlättar både städning och återvinning.  

KONTAKT
Har du några frågor inför Tjurruset i Falun, kontakta gärna oss på mail: [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.
Lycka till – och ta det försiktigt!

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK i samarbete med Falu IK Friidrott. Allt överskott går till 100% tillbaka till idrotten.

Youtube
Vimeo
Google Maps