Deltagarinformation

Tjurruset och Kalvruset i Östersund
lör 21 sep

Information & nummerlapp
Information och nummerlapp får du med posten senast en vecka före evenemanget. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan
Om du missat att anmäla dig till Tjurruset kan du göra det på plats i evenemangsområdet
den 21 september. Senast 1 timme innan start. Observera att vi endast tar kontant och Swish betalning: 1236766901.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Östersund, Frösö Park-området precis nedanför hotellet.

Hitta hit

Tjurruset äger rum vid Frösö Park-området på Frösön.  Via Åre Östersunds flygplats: 3 min (taxi). Tåg: Tåg till Östersunds station, byt till taxi eller buss. Buss: Buss nr 3 eller 4 till Frösö Park. Restid: ca 20-30 min från Östersunds centrum. Hållplats Cronstads väg.

Selfieväggar

Det finns lika många anledningar som möjligheter att ta en riktigt lerig selfie. Dela gärna på facebook eller instagram och tagga med #tjurruset.

Uppvärmning
Uppvärmning, leds av personal från Frösö Park Hotelsker gemensamt vid startområdet.  

Start

5 km
Mixed grupp, start kl 12.00

10 km
Mixed grupp,start kl 13.00

BANAN

Banan är som alltid utmanande och krävande, underlaget är grusväg, gräsmatta, stig, blöta diken, vatten upp till stora delar, underlaget är ojämnt och det behövs riktiga trailskor för att få bra grepp och kunna löpa någorlunda avslappnat. Banan har många blöta partier, diken, träsk, åker, som är både djupa och har lång löptid. Ta det lugnt i början av loppet, och på steniga partier som kan bli mycket hala så här sent på hösten.

Längs den 10 km långa banan finner du två vätskekontroller med vatten. Vi rekommenderar att alla använder långbyxor, långärmad tröja och vantar/handskar.

Publikplatser
Det kommer att finnas platser där du kan se löparna på flera ställen längs banan, vill du vara på säkra sidan tar du på dig gummistövlar för att inte bli blöt – lågskor går också bra.

SERVICE

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning

Omklädning/toaletter/kläd- och värdeinlämning
I närhet till evenemangsområdet finns en avspolningsstation. Vi rekommenderar att du tar med dig ett torrt ombyte (kläder och skor) då banan innehåller mycket blöta och leriga partier. Vänligen lämna inget skräp, gamla kläder och skor utan använd sopcontainern så håller vi rent under hela dagen.

Toaletter finns i evenemangsområdet.

Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns möjlighet att lämna in värdesaker, t.ex. plånböcker, nycklar och mobiltelefoner (avstängda) på anvisad plats. Väskor och överdragskläder lämnas på samma plats, infotältet. Duschmöjligheter saknas.

Målgångsservice
När du går i mål får du din medalj och en goodiebag.

Servering
I evenemangsområdet finns servering med försäljning av dryck, mat och Kaffe för åskådare och löpare. Funktionärer har tillgång till mat samt kaffe i Osterian af Jemtlands foodhusvagn.

Resultat och videofilmning

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på tjurruset.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

Priser
Alla som springer 5 km resp. 10 km är automatiskt med i en utlottning arrangerad av vår samarbetspartner Sportsgym Tour: 50 000 kr i form av ett presentkort hos ICA Nära Blå Center. För mer info se sportsgymtour.se. Priser från Norma Jeane, Hägglunds Kiropraktik, Nordisk Present. Det kommer även att finnas andra priser.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns på plats i evenemangsområdet.

Lundstams hjälper oss med soporna!

Vi kommer att ha en container där man kan slänga kläder/skor efter loppet om man så önskar.
På evenemangsområdet kommer det också att finnas sopstationer där diverse skräp kan slängas.

KONTAKT

Har du några frågor inför Tjurruset, kontakta gärna oss på tel. 070-220 39 43 (vardagar kl 9.00-14.00. OBS! Älgjakt 1-8 september!) eller [email protected].  Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Lycka till – och ta det försiktigt!

 

 

Youtube
Vimeo
Google Maps